BEL AMELİYATI SONRASI ÖNERİLER

BEL BÖLGESİ RAHATSIZLIĞI OLAN HASTALARA ÖNERİLER

BOYUN FITIĞI AMELİYATI SONRASI ÖNERİLER

BOYUN RAHATSIZLIĞI OLAN HASTALARA ÖNERİLER

NASIL KİLO VEREBİLİRİM?

BEL FITIĞI AMELİYATI OLAN HASTALARA ÖNERİLER

Geçmiş olsun.

Sizlere bel fıtığı ameliyatı sonrası dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken bazı önerilerim olacak. Aşağıda size taburcu olmadan önce gösterilen hareketleri sabah kalkarken, öğleyin, akşamüstü ve gece yatmadan önce 10 ar kez yapınız (Günde dört kez). Bu egzersizler iyileşmenizi hızlandıracaktır.

1) Sırt üzerinde yatarken sağ dizinizi karnınıza iki elinizle tutarak çekiniz ve beşe kadar sayıp tekrar düz konuma getiriniz.

2) Sırt üzerinde yatarken sol dizinizi karnınıza iki elinizle tutarak çekiniz ve beşe kadar sayıp tekrar düz konuma getiriniz.

3) Sırt üzerinde yatarken her iki dizinizi karnınıza iki elinizle tutarak çekiniz ve beşe kadar sayıp tekrar düz konuma getiriniz.

4) Sırt üzeri yatarken dizlerinizi kıvırınız ve kalçanızı yerden kaldırıp beşe kadar sayıp bırakınız.

5) Yan dönerek ayaklarınızı aşağı sarkıtıp yatak içinde oturunuz. Başınız dönmüyorsa ayağa kalkınız. Bir yere tutunarak on kez çömelip kalkınız.

6) Sabah kahvaltı ve akşam yemek sonrası 20-30 ar dakika evden dışarı çıkarak tempolu yürüyüş yapınız.

Banyo yapabilirsiniz, merdiven çıkabilirsiniz, ufak tefek ev işlerinizi yapmanızda sakınca yoktur. Yerden birşeyi çömelerek alınız, ağır yük kaldırmayınız. Lütfen ideal kilonuza bir an önce inmek için gayret gösteriniz. Onbeş gün kadar araç kullanmayınız. Sigara içmeyiniz! Eğer ameliyatınızda belinize alet takılmışsa bunların hepsi MR uyumlu malzemelerdir, manyetik alanlarda sorun yaşamazsınız. Size çıkarken verilen ilaçları kullanınız.

Hastaneden ayrılmadan önce ondört gün sonrası için kontrol randevusu alınız.

Herhangi bir sorunuz veya sorununuz olursa lüfen 0.224.222-2772 telefondan ulaşınız.

Sağlıklı günler dilerim.

Prof.Dr.Kudret Türeyen